Cara susun buku sekolah adalah penting untuk memastikan anak-anak anda dapat ke sekolah dalam keadaan teratur dengan membawa buku-buku yang betul mengikut jadual.

TIPS 1

Satu subjek satu fail. Semua buku letak dalam fail tu. Bila nak susun buku, tengok jadual & tarik saja terus 1 fail. InsyaAllah tak da dah buku-buku yang tertinggal. Dan kaedah ini juga pantas.

Satu lagi kelebihan guna fail ni, tukarlah jadual waktu 28 kali setahun pun umi tak kisah๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†. Tak payah tertekan nak ubah-ubah sticker macam pengalaman lalu.

Kredit kepada artikel asal dari facebook :

Syikin Zahir

cara susun buku sekolah 1
cara susun buku sekolah 1
cara susun buku sekolah 1
cara susun buku sekolah 1
cara susun buku sekolah 1

TIPS 2

Sticker 5 color untuk 5 hari…so 1 hari 1 color….
So 1 subject akan ada fail…so senang time subjek tu just amik 1 fail ja semua buku ada dlm tu…

Kredit asal dari : Dayana Qaisara

cara susun buku sekolah 2
cara susun buku sekolah 2
cara susun buku sekolah 2
cara susun buku sekolah 2

\ https://kerjasekolah.com/cara-susun-buku-teks-latihan-sekolah/

Cara susun buku sekolah